Felsőoktatás

Bejegyezték a cégbíróságon a Corvinus fenntartói alapítványát

Minden jogi feltétel adottá vált, hogy július 1-től az alapítvány legyen a felsőoktatási intézmény fenntartója.

2019.05.22 13:04ma.hu

Megtörtént a Budapesti Corvinus Egyetem fenntartói alapítványának cégbírósági bejegyzése, ezzel minden jogi feltétel adottá vált, hogy július 1-től az alapítvány legyen a felsőoktatási intézmény fenntartója - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szerdán..

A Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány cégbírósági bejegyzésének folyamata Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kezdeményezésére április végén indult el.

Az eljárás befejezésével az utolsó jogi feltétele is adott annak, hogy július 1-től az alapítvány vegye át a Budapesti Corvinus Egyetem fenntartását - közölte a minisztérium.

Kiemelték: a modellváltás nyomán a Corvinus új fejlődési pályára állhat, az intézmény működési szabadsága, az egyetemi autonómia növekszik. Az intézmény célja, hogy a hallgatók számára nemzetközileg elismert diplomát, versenyképes tudást adjon, és 2030-ra a világ 200, Európa 100 legjobb gazdaság- és társadalomtudományi egyeteme közé kerüljön.

A közleményben kitértek arra is, hogy a magyar gazdaság versenyképessége a gazdaság- és társadalomtudományi felsőoktatás teljesítményének növelésével erősíthető. E cél elérése egy, az állami egyetemeket körülvevő intézményi-működési környezethez képest rugalmasabb, kiszámíthatóbb, tervezhetőbb működési környezet kialakítását igényli.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.