Döbbenet

Milliomosként szabadul az olaszliszkai lincselő

Szögi Lajos családja viszont még egy fillért sem látott a megítélt kártérítésből.

2018.11.27 09:05ma.hu

Az olaszliszkai lincselés az elmúlt évtizedek legbestiálisabb cselekedeteként íródott a magyar kriminalisztika történetébe. 2006. október 15-én a földrajz-biológia szakos tanár két kislányával, az ötéves Zsófival és a 14 esztendős Emesével tartott hazafelé, amikor kocsijával elsodort egy 11 éves olaszliszkai kislányt, H. Kittyt. Bár a gyermeknek nem esett komoly baja, az összegyűlt rokonok, ismerősök kislányai előtt végeztek Szögi Lajossal - idézi fel a Bors.

A bíróság összesen nyolc embert ítélt el az ügyben. Az elsőrendű vádlott, H. Kitty bátyja, ifjabb H. Dezső 17 év, hárman életfogytig tartó fegyházbüntetést kaptak.

Az EchoTV Razzia című műsora úgy értesült: ifj. H. Dezsőnek rossz tartási körülményei miatt most ötmillió forintos kártérítést ítélt meg a bíróság. A Bors pedig megtudta: bár a férfi alapesetben 2023-ban szabadulhatna, jó magaviseletéért már akár jövő júliusban megnyílhat a börtön kapuja.

 "Mi bezzeg a mai napig semmit sem kaptunk a nekünk megítélt kártérítésből. Mást nem tehetünk, türelmesen várunk. Talán az ükunokánk hozzájut a pénzhez” - mondta lapnak keserűen Szögi Lajos édesapja.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.