Hazamehet

Lagzi Lajcsi vasárnap szabadul

A Budapest Környéki Törvényszék pénteken úgy döntött, nem hosszabbítja meg G. Lajos és egyik társa előzetes letartóztatását.

2016.01.22 17:10MTI

A Lagzi Lajcsi néven ismert zenész vasárnap térhet haza. A Budaörsi Járásbíróság arra hivatkozva utasította el a meghosszabbítást célzó ügyészi indítványt, hogy már nem kell tartani a bizonyítás meghiúsításától és a bűnismétléstől.

A közlés szerint G. Lajos és Cs. Csaba gyanúsítottak ellen a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság nyomoz vesztegetés és lopás bűntette miatt.
A bíróság megállapította, hogy az előzetes letartóztatás általános oka jelenleg is fennáll, de a kényszerintézkedés elrendelésének és meghosszabbításának alapját képező különös okai már nem.

A Budaörsi Járásbíróság szeptember 24-én rendelte el a zenész és két társa előzetes letartóztatását, akiket vesztegetés és lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt vett őrizetbe a rendőrség.

Az ügy egyik gyanúsítottjának előzetes letartóztatását még tavaly október 2-án megszüntette a törvényszék.Az ügyészség korábban azt közölte, hogy a gyanú szerint egy mocsai lakóházban és egy tatai apartmanparkban éveken át méretlenül vételezték az áramot, a vizet és a gázt, majd megvesztegették az ellenőröket.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.