Bükki Nemzeti Park

Kancsendzönga - kopjafa Erőss Zsolt emlékére

A kopjafa helyét még nem jelölték ki ugyan, de azt eldöntötték, hogy Erőss Zsolt szülőföldjéről, a Gyilkos-tó mellől hozatnak egy követ is az emlékoszlop mellé.

2013.05.28 14:28MTI

Kopjafát állíttat a Himalájában eltűnt Erőss Zsolt emlékére a Bükki Nemzeti Park (BNP), ugyanis a hegymászó védnöki szerepet vállalt a park természetvédelmi programjában..

Grédics Szilárd igazgató a a heol.hu Heves megyei hírportálnak elmondta: a kopjafa helyét ugyan még nem jelölték ki, de azt eldöntötték, hogy Erőss Zsolt szülőföldjéről, a Gyilkos-tó mellől hozatnak egy követ is az emlékoszlop mellé.

Az MTI megkeresésére a nemzeti park egyelőre nem közölte, mikor tervezik a kopjafa felavatását.

Erőss Zsolt és társa, Kiss Péter eltűnését múlt szerdán délelőtt jelentették be. A két magyarnak még május 20-án, hétfőn sikerült feljutnia a Nepál és India határán található, 8586 méteres Kancsendzönga csúcsára. Ezután azonban kimerültséggel küzdöttek, és a lefelé vezető úton el is szakadtak egymástól. Az Erőss Zsolt és Kiss Péter mentésére küldött serpák később sem a 7600 méteren lévő 4-es táborban, sem a környékén nem találták őket. Azóta a magyar expedíció elhagyta az alaptábort és úton van a nepáli főváros, Katmandu felé.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.