Baleset

Hónapokig tartó forgalomkorlátozásra kell számítani a sárvári Rába-hídon egy részeg miatt

Szerda hajnalban ittasan, vezetői engedély nélkül okozott balesetet egy férfi, aki járművével a híd függesztőoszlopának hajtott.

2022.07.15 16:50MTI

Több hónapig tartó forgalomkorlátozással kell számolniuk a sárvári Rába-hídon közlekedőknek, mert egy közlekedési balesetben károsodott a híd tartószerkezetének egyik eleme - közölte az MTI-vel pénteken a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Szerda hajnalban ittasan, vezetői engedély nélkül okozott balesetet egy férfi, aki járművével a híd függesztőoszlopának hajtott. A szakértői vizsgálat szerint a híd sérülése befolyásolja a szerkezet teherbírását, ezért félpályás forgalomkorlátozást vezettek be - írták a közleményben.

Hozzátették: a Magyar Közút Nonprofit Zrt. haladéktalanul megkezdte a szükséges előkészítő munkákat, a helyreállítás szakszerű elvégzéséhez azonban részletes tervdokumentáció készítése szükséges, így a kivitelezési munkák várhatóan több hónapot vesznek majd igénybe.

A hídon a legutóbbi forgalomszámlálási adatok alapján több mint tízezer jármű halad át naponta, a félpályás korlátozás idején hosszabb menetidővel kell számolniuk az arra közlekedőknek. Alternatív útvonalként a sárvári elkerülőt ajánlják a szakemberek.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.