Baleset

Pszichológiailag alkalmatlan a vezetésre a veszprémi ámokfutó - videó

Egy motoros kamerája vette fel az esetet.

2022.05.21 08:02ma.hu

A tavalyi év egyik durva közlekedési videója volt, amikor Városlőd külterületén a 8-as számú főúton az „előzni tilos” tábla és a kettős záróvonal ellenére egy autós ámokfutó módon megelőzött egy motorost. Ezután, a szembejövő forgalmi sávokban haladt tovább, és négy szabályosan haladó sofőrnek kellett gyorsan félrekormányoznia a járművét, hogy a frontális ütközést elkerüljék.

Közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség a férfi ellen, akiről a szakértői vizsgálat megállapította, hogy pszichológiailag alkalmatlan a járművezetésre.

Az ügyészség közleménye szerint ráadásul a bűncselekményt úgy követte el, hogy egy korábbi bűncselekmény miatt még a próbaidejét töltötte.

A vádhatóság indítványozta, hogy a férfi korábbi ügyével egyesítsék a mostani esetet, és halmazati börtönbüntetést szabjanak ki, valamint végleg tiltsák el a gépkocsivezetéstől.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.