Baleset

Több mint 110-zel csapódott egy Tesla a kongresszusi központba - videó

A frissen közzétett biztonsági felvételeken látható, ahogy egy Tesla az ohiói Columbus-ban található Greater Columbus Convention Centerbe csapódik, 250 000 és 350 000 dollár közötti kárt okozva.

2022.05.14 15:33ma.hu

A biztonsági kamerák rögzítették azt a pillanatot, amikor egy Tesla Model 3 átugrott egy járdaszegélyen és átrepült egy lépcsőházon, mielőtt május 4-én az ohiói Columbus-i kongresszusi központba csapódott.

A hatóságok által a héten közzétett felvételeken a baleset több szögből is látható. Így az is, ahogy az autó, amely egy taxitársasághoz tartozott, nekicsapódik a járdaszegélynek, majd átgázol egy beton-virágládán, és átrepül az épület üvegajtói előtti térkő felett.

Egy belső felvételen látható, ahogy a jármű egy tartóoszlopnak ütközött, majd megpördült, mielőtt a csarnokban megállt. Az épületben senki sem sérült meg, de a videón több ember is látható, amint kijönnek egy szobából, hogy megnézzék, mi történt.

A sofőrt stabil állapotban szállították kórházba, és azt mondta a rendőrségnek, hogy elvesztette az uralmát a fék felett - jelentette a WBNS. A Model 3 az NHTSA és az IIHS által is a legmagasabb törésteszt-besorolást kapta.

A szemtanúk szerint az autó éppenséggel felgyorsult egy sárgára váltó lámpánál a háztömb végén, hogy még átérjen rajta.

A Tesla robotpilóta vagy a teljes önvezető funkciók használatáról nem esett szó, és az NTSB a baleset áttekintése után úgy döntött, hogy nem indít hivatalos vizsgálatot a technológiák érintettségének vizsgálatára.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.