Közlekedés

BKV: visszahelyezték a Budavári Sikló felújított két kocsiját

Az elmúlt hónapokban a két kocsi mellett a Sikló vasúti pályája is teljeskörűen megújult.

2021.12.15 20:22MTI

Három és fél hónap után visszahelyezték a Budavári Sikló felújított két kocsiját a megszokott helyére; várhatóan január közepétől szállítja újra az utasokat a Sikló - közölte a BKV szerdán az MTI-vel.

A közleményben a felújításról azt írták, a burkolatok visszabontásával járó, a vázszerkezeteket is érintő munkák sikeresen befejeződtek. Az elmúlt hónapokban a két kocsi mellett a Sikló vasúti pályája is teljeskörűen megújult - tették hozzá.

Úgy folytatták, hogy a korábbitól eltérő méretű sínek beépítése a jármű vészfékrendszerének módosítását is megkívánta, amihez szükséges a Közlekedési Hatóság engedélye is.

Az átalakítási engedély kiadása után elkezdődhet a járművek próbaüzeme. A sikeres próbaüzemet követően, az üzembehelyezési engedély kiadása után szállíthat újra utasokat a Budavári Sikló, várhatóan 2022. január közepétől - áll a BKV közleményében.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.