Tragédia

Halálos baleset a Jászvásár Ralin

A Román Autósport-szövetség felállított egy bizottságot, amely vizsgálja a baleset körülményeit.

2021.09.04 22:21ma.hu

Súlyos baleset következtében életét vesztette a mindössze 41 éves Adrian Răspopa a Jászvásár Rali szombati második gyorsasági szakaszán - írta a sport.szekelyhon.ro oldal.

A pilóta nagy sebességgel letért a pályáról, és egy erdei betonhídfőnek ütközött, amely éppen az ő oldalán csapódott az autóba. Adrian Răspopa medence, fej, nyaki és mellkasi sérüléseket szenvedett, a segítségére sietett mentősöknek többször is újra kellett éleszteniük, majd helikopterrel szállították a jászvásári megyei kórház sürgősségi osztályára, ahol megműtötték, de súlyos sérülései miatt már nem tudták megmenteni az életét.

A második számú pilóta, Cosmin Diacu kisebb sérülésekkel megúszta a balesetet, de további vizsgálatokat végeznek el rajta.

A versenybizottság azonnali hatállyal leállította és törölte a jászvásári versenyhétvégét. A Román Autósport-szövetség felállított egy bizottságot, amely vizsgálja a baleset körülményeit.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.