Közlekedés

Kiakadt a román horrorkaravános a bírságtól

Undorító és igazságtalan egy román sofőr szerint, hogy többszörös szabálysértés miatt több mint két millió forintra bírságolták.

2019.11.12 03:30ma.hu

Túlsúllyal és engedély nélkül közlekedett 2019. szeptember 29-én a 4-es számú főúton a külföldi állampolgár. Az ellenőrzés alatt a rendőrök megállapították, hogy a tehergépkocsi nem volt menetíró készülékkel felszerelve, valamint a járműszerelvény a megengedett legnagyobb össztömeget meghaladva közlekedett. Továbbá az is kiderült, hogy a sofőr nem rendelkezik a tehergépkocsi és a nehéz pótkocsi vezetéséhez, illetve vontatásához szükséges járműkategóriákkal. A rendőrök a balesetveszélyes járműszerelvény további közlekedését megakadályozták. A román-moldáv kettős állampolgárságú sofőrt a rendőrkapitányságra előállították, ahol vele szemben gyorsított eljárás keretén belül kétmillió forintot meghaladó összegű pénzbírságot szabtak ki. A bpiautosok.hu vette észre, hogy múlt hét végén kikerült a Facebookra egy poszt, amiben az elkövető a bírság miatt hisztizik:

A román sofőr azt írta közösségi oldalán, hogy pert indít az ügyben

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.