Közlekedés

Okos zebrát adtak át Veszprém megyében

Modernizált gyalogos-átkelőhelyet adtak át Veszprém megyében.

2019.06.26 17:39ma.hu

A gyalogosok védelmét szolgáló okos zebrát adott át Révfülöp polgármestere, a Generáli Biztosításért Alapítvány, a Pearl Enterprises Kft. és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Révfülöpön, a 71-es számú főút és a Káli út kereszteződése mellett 2019. június 26-án. A digitális technológiával ellátott gyalogos-átkelőhely célja, hogy biztonságosabbá tegye a gyalogosok közlekedését a község egyik forgalmas útszakaszán. A modernizált zebra a szenzoros oszlopoknak köszönhetően érzékeli a járókelőket, akik át akarnak kelni a gyalogos-átkelőhelyen, és mindkét irányból figyelmezteti az autósokat a villogó, úttestbe épített LED lámpák segítségével.

A révfülöpihez hasonló okos zebrával találkozhatnak a közlekedők Ábrahámhegyen, Balatonakaliban és Alsóörsön - valamennyi a 71-es számú főutat keresztezi -, amelyek szintén a napokban készülnek el.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.