Átnézés

Garanciális felülvizsgálat miatt állnak az új szegedi trolik

Az elektromos tömegközlekedés fejlesztését célzó projekthez kapcsolódóan Szeged 13 új, Ikarus-Skoda Tr187 típusú trolibuszt vásárolt.

2015.05.05 16:50MTI

Több mint egy hete áll az összes szegedi új trolibusz, a 2013-ban forgalomba állított flotta garanciális felülvizsgálata folyik - tájékoztatta a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezető igazgatója kedden az MTI-t.

Kojedzinszky Richard felidézte, hogy az elektromos tömegközlekedés fejlesztését célzó projekthez kapcsolódóan Szeged 13 új, Ikarus-Skoda Tr187 típusú trolibuszt vásárolt. A gyártót teljes körű jótállási felelősség terheli, ezért a kötelező garanciális felülvizsgálat keretében átvizsgálja az új kocsikat. A vizsgálatok után a trolik zavartalanul folytatják napi munkájukat - olvasható a közleményben.

Az uniós támogatással megvalósult projekt keretében Szeged 2011 januárjában rendelt 13 új, alacsonypadlós trolibuszt a tendernyertes - a székesfehérvári Magyar Trolibusz Kft. és a csehországi Plzen városában működő Skoda Electric alkotta - konzorciumtól, egyenként 800 ezer eurós (mintegy 228 millió forintos) áron.

Az Ikarus-Skoda Tr187-es trolibusz prototípusának gyártása 2013 márciusában kezdődött meg. Az új járművek karosszériáját a Magyar Autóbusz Kft. gyártotta le Székesfehérváron, a villamos berendezést a cseh partnernél, a Skoda Electricnél szerelték és üzemeltették be.

A klimatizált járművek alacsony padlósak, csuklósak, 18,75 méter hosszúak, 2,55 méter szélesek és 124 utast szállítanak. A trolibuszok önjáró üzemmódra képesek meghibásodás vagy áramszünet esetén. A szegediek szavazatai alapján az új járművek színe piros lett.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.