Közlekedés

Módosul a KRESZ - a vasúti átjárókat is érintik

A közösségi közlekedés fejlesztéséről, a fizetések emeléséről, Budaházy György ügyéről és az adózásról beszéltek ellenzéki képviselők az Országgyűlés keddi ülésén, napirend előtt.

2022.06.22 04:56MTI

A kérdések elhangzásakor épületfelújítási projektek éppúgy szóba kerültek, mint a KRESZ módosítása, az okmányok megújítása, a pedagógusok helyzete vagy a Pannon Egyetem sorsa. Ezt követően napirend utáni felszólalásokkal zárult a parlament hétfői ülésnapja.

Dunai Mónika (Fidesz) azt kérdezte, hogy tervezik-e a KRESZ módosítását az elektromos közlekedési eszközökre vonatkozóan a balesetveszély csökkentése érdekében.

Koncz Zsófia államtitkár válaszában arról beszélt, nem hagyhatók figyelmen kívül a megjelenő új közlekedési eszközök, ezért a tárca módosító javaslatcsomagot nyújt majd be, amely ezen eszközök mellett a vasúti átjárókat érintő szabályokat is átalakítja majd.

Közlése szerint az intézkedés alapvető célja, hogy minden közlekedő számára megteremtse a biztonságos közlekedés feltételeit.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.