"Magyarországon nincs helyük a melegeknek!" - legalábbis egyesek szerint

A Vér és Becsület ügyvivője szerint csak addig magánügy a homoszexualitás, amíg azt nem köztereken hirdetik nagy büszkén.
2004.07.11 08:30, Forrás: Bencze Áron, ma.hu

Az egy héttel ezelőtti IX. Meleg és Leszbikus felvonulás ellen tiltakozott a Vér és Becsület Kulturális Egyesület Budapesten. A Felvonulási téren, az 1951-ben lerombolt Regnum Marianum templom helyén tartott, Hideg büszkeség napja elnevezésű demonstráción körülbelül kétszázan, többségében kopaszra nyírt fiatalok vettek részt. A jelenlévők nagy része magyar zászlókkal, Árpád-sávos lobogókkal és táblákkal voltak felszerelkezve. A tüntetésen képviseltette magát a Lelkiismeret '88 Csoport is.

A szervezők egy hatalmas, Máshol légy más! feliratú transzparenssel - amelyre még egy rózsaszín háromszöget is festettek - juttatták kifejezésre legfőbb vágyukat. Ismeretes, a II. világháború idején a homoszexuálisoknak kellett rózsaszín háromszöget viselniük öltözetükön.

Kocsis Imre, a demonstráció első felszólalója kijelentette: nem akartunk idejönni, de ha azt látjuk, hogy a melegek állandóan masíroznak az utcáinkon, akkor nekünk is cselekednünk kell! "Magyarországon még mindig nem szeretjük a másságot, ám egyre nehezebben tiltakozhatunk ellene, ugyanis "Gergényi főkapitány" a BKV érdekeire hivatkozva betiltotta a felvonulásunkat. Mi azonban nem adjuk fel!" - figyelmeztetett a Lelkiismeret '88 Csoport vezetője, és hozzátette: a másság terrorja van a világon, hiszen azt hazudják, hogy a melegség örökletes, ám ez nyilvánvaló hazugság, mert ha így lenne, akkor a homoszexuálisok pillanatok alatt kihalnának.

Kocsis hangsúlyozta: nem a melegek ellen lépnek fel, hanem aktivistáik ellen, akik mindent megtesznek azért, hogy megrontsák a fiatalokat, mivel friss húshoz akarnak jutni. Nem az egyén ellen küzdenek, hanem az általuk elindított folyamat ellen, ami már az iskolákat fenyegeti. Ugyanis azt követelik képviselőik, hogy az intézményekben engedjék, sőt propagálják a jelenséget.

"A liberális propaganda határozott célja, hogy mihamarabb elérje: a homoszexualitás elfogadott minta legyen, s azt lehessen nem normálisnak nevezni, aki fel mer szólalni ellenük!" - vallotta az aktivista, aki szerint a melegség elleni leghatékonyabb fegyver a prevenció, a gyerekek tudatos nevelése és a férfi minta kihangsúlyozása a családban.

"Ha Róma erkölcse elvész, akkor Róma rabigába hanyatlik" - fejezte be beszédét egy idézettel Kocsis Imre, aki elismerte ugyan, hogy kevesen jöttek el a rendezvényre, de vallja: Magyarország 90 százaléka ugyanúgy érez, mint ők.

Domokos Endre János, a Vér és Becsület ügyvivője szerint az 1945 óta hatalmon lévő kormányok a felelősek a mai helyzetért, hiszen semmit sem tesznek a magyarság fogyása és a homoszexualitás terjedése ellen. Akik pedig felemelik hangjukat, azokat rögtön megbélyegzik.

"Magyarországon nincs helye a melegeknek, mivel a mi gusztusunk a tisztaság, az erkölcs és az egészség felé hajlik, s nem pedig feléjük" - hangoztatta, majd hozzátette: az állam fittyet hány a dolgozni akaró magyarokra, akiknek minimálbérét 50.000 forintban szabták meg, ami semmire sem elég, míg a melegek állami támogatást kapnak ahhoz, hogy át tudják operáltatni magukat.

Domokos Erdély helyzetével példálózott, ahol elmondása szerint nem ismerik a jelenséget, ám ha lenne, akkor a határban ásnák el őket. "Szerencsére a társadalmi kontroll nem mindenhol gyengült meg még hazánkban sem, hiszen a falvakban és a vidéki városokban sehol sem parádézhatnak kedvükre a melegek, csak Budapesten. Nem engedhetjük, hogy megtűrt jövevényként éljünk a saját hazánkban" - hangsúlyozta a Vér és Becsület ügyvivője, aki szerint csak addig magánügy a homoszexualitás, amíg azt nem köztereken hirdetik nagy büszkén.

Elmondta azt is, amennyiben az utcára vonulnak, akkor nincs helye a toleranciának, és fel kell lépni ellenük. Ezért hagyományt kívánnak teremteni, s minden évben egy héttel a Meleg és Leszbikus Fesztivál után ők is a nyilvánosság elé lépnek, hogy megmutassák: nem mindenki ért egyet velük.

A kezdeményezés azért kétséges, mivel a Fővárosi Bíróságon folyamatban van az a polgári per, amelyben a Fővárosi Főügyészség a Vér és Becsület Kulturális Egyesület megszűnésének megállapítását, illetve feloszlatását kezdeményezi. Az ügyészség azt kéri a bíróságtól, hogy állapítsa meg, hogy az egyesületi törvény rendelkezése folytán a szervezet megszűnt, mivel tagjainak száma az előírt tíz alá csökkent, továbbá a tavaly januári bejegyzése óta eltelt egy évben érdemi tevékenységet nem fejtett ki, azaz az egyesület nem is működik. A szervezet feloszlatását arra hivatkozva kéri az ügyészség, hogy az egyesület tagjai az egyesületi törvénybe, továbbá az alkotmányba és több nemzetközi jogi dokumentumba ütköző módon újfasiszta nézetekkel azonosulnak, azokat képviselik.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

A "Hideg Büszkeség Napja" - Képek a tüntetésről kommentár nélkül Melegek elleni tüntetést szerveznek a bőrfejűek Feszülő bőrtangák és kitömött melltartók - idén is felvonultak a melegek Rendzavarás a Meleg Büszkeség Napján Meleg és Leszbikus Fesztivál - MDF-es tiltakozás A meleg büszkeség napja - felvonulás Budapesten


Belépés és regisztráció


Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.