Terry Black - kinek a pap, kinek a papné, kinek meg Anettka

Van egy nő. Férfi. Operálja magát ide-oda. Mert a Danika azt mondta: apa. Le is vetette a mellét... Van egy műsora a Budapest tévén, aminek a díszlete Anettka űrhajós ruhában.
2004.06.07 09:15, Forrás: Sárközi Richárd, ma.hu

Van egy nő. Férfi. Operálja magát ide-oda. Mert a Danika azt mondta: apa. Le is vetette a mellét... Van egy műsora a Budapest tévén, aminek a díszlete Anettka űrhajós ruhában. A műsor interaktív, a bácsi nem annyira, viszont problémákat old meg, ráktól a nyugdíjazási rendszerig. Bárki szólhat neki, ha műsora van, mondjuk csütörtök éjfélkor. Telefonon. Úgy hívják: Fekete Teréz. Most hirtelen apai mivoltában nem tudok más nevet rendelni hozzá. Ez is álnév lehet, mert azt mondják neki a tévében, hogy tiszteletem, és nem azt, hogy csókolom.

Én azt mondanám, jó estét, elkerülve, hogy kettőnk közül akárcsak egy zavarba jöjjön. Nem hívom fel. Megvan a véleményem róla. Csukott szájjal ásít, ha nem ő beszél. Aztán felborítják mellette a studióban mind a két állványt, kicsit felébred, kinéz. Mondja a telefonálónak, folytassa csak, de örökre megzavarták álmát, már nem ásít, huncut mosolyokat dobál balra. Vajon kit néz? Danika már alszik, azt álmodja, hogy fiatalember, és minden nőben az apját keresi. Tehát Danikát nem nézheti. Hát maradt a főnökasszony, aki kába még a próbarepüléstől.

Ez talán megmagyarázza az állványokat is. Később látható vele, ahogy embereket szólítanak le. Ilyenkor odamennek és megmondják, hova és mikor menjenek az emberek. Amazok furcsán néznek rájuk. Ő úgy hívja reklám. Majd politizál. Túl sok a Schmitt Pál a városban. Csömöre van a plakátoktól és még a buszon is. Ebből legalább látszik, hogy tömegközlekedik, ergo velünk él. Mármint a Danikával. Azt hinné az ember, hogy cseveg. Nem! Ő nem megélhetési sámán. Egyszerre gyógyít szubjektív reumát és objektív közéletet. Féltem! Mi lesz, ha a Danika következő szava az anya lesz? Neadjisten mama?

Sms-t kap, felolvassa. A ker. tévét kerületi tévének mondja. Hja, senki sem tökéletes! Na, de ennyire!

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:


Belépés és regisztráció


Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.