A panelproli eredete

Gyurcsány Ferenc okosnak hitte magát. Kioktató, lekezelő stílusában a Fideszben, közelebbről Orbán Viktorban nevezete meg a szókapcsolat kitalálóját. Csakhogy a valóságban a Népszabadságban már 2001-ben panelproliztak...
2006.04.07 08:00, Forrás: kritizátor by ma.hu

F. Hegyi István a Népszabadságban már 2001. szeptember 27-én panelprolikról beszélt. Akkor mindezt politikai színezet nélkül tette, mégis kiverte sok olvasóban a biztosítékot. Mentségére szólva, október 4-én a "Center itt, center ott" című cikkében bocsánatot kért "kirohanásáért", ám tény: az azóta elhíresült szókapcsolat az ő nevéhez fűződik. Azért is érdekes mindez, hiszen Gyurcsány Ferenc a miniszterelnök-jelölti vitában Orbán Viktor nevéhez próbálta kapcsolni. El kell ismerni ugyanakkor azt is, hogy a 2002-es választásokat követően a jobboldal publicistái többször is írtak a "panelprolikról", ám az eredet nem hozzájuk vezethető vissza.

Igaz, a jelenlegi kormányfő nemcsak ebben tévedett. Hibázott például akkor is, mikor a Fidesz elnökének matematika tudását kérte számon az elmúlt években lefolytatott konzultációk mennyisége okán. Gyurcsány ismét pökhendien 90 esztendőt emlegetett, miközben valójában a számításai pontatlanok voltak, hiszen 30 év kellene mindehhez, ha egyenként beszélgetett volna el mindenkivel Orbán. Csakhogy a Fidesz elnöke nem egymaga járta az országot, ezért hozta létre a Konzultációs Testületet, illetve levélben és email-en is el tudták mondani az emberek véleményüket.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Minden ötödik embert érint a panelfelújítás Rákkeltő azbeszt-szigetelés a győri panelekben Panelprogram, bérlakások, adókedvezmény, 55. heti nyugdíj


Belépés és regisztráció


Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.