Benne leszek a tévében! - de minek?!

Közel tucatnyi szerencsétlen, egy felesleges zsűritrió és a már többször megbukott Hajós András újabb leszereplését követhettük nyomon péntek este az RTL Klubon.
2005.03.07 07:43, Forrás: Bencze Áron, ma.hu

A Benne leszek a tévében megmutatta: Hajós bármire képes, hogy foglalkoztassák a médiában.

Hatásos felvezetés, stílusos főcím, úgy indult a műsor, ahogyan kell. Azonban ezzel minden pozitívumot el is mondtunk Hajós András új műsoráról, a Benne leszek a tévében-ről. Amit utána kaptunk, az sajnos maga volt a hatvanpercnyi szenvedés.

A díszletek talán a kereskedelmi televíziózás hajnalától porosodhatnak a rég elfelejtett raktárak mélyén, de az is lehet, hogy diszkontáron szerezték a mostanra csődbe jutott szocreál üzletláncok egyikétől, amely örömében grátisz gyanánt még az áruházi selejtezésből visszamaradt próbababákat is rásózta RTL-ékre. Ők pedig vitték nagy boldogan, hiszen új műsorpolitikájuk lényege: nehogymár' költsünk bármire is...

Hajós és zsűrije

Magabiztosak, mivel a nézettségi adatok mellettük vannak. A minimál költségvetésből összedobott valóság show-k megmutatták: az átlagost, a semmit is el lehet adni, elég egy jó médiakampány, no meg egy kis erotika.

Ezt a jól kitaposott ösvényt járja Hajós is, aki neon zöld ingben és éteri mosollyal libbent a színpadra, ám tőle szokatlan módon az első percekben bizonytalanul muzsikált. Egy mondatában például minden magyarságot meghazudtoló módon háromszor sikerült belepréselnie az "Önök" szócskát, melyet azért a későbbiekben sem felejtett el még vagy fél tucatszor megismételni. Később azért bemelegedett a műsorvezető, de a lendület csak a zsűri bemutatásáig tartott. Akkor jött a feketeleves...

Sajnos túl korán. Elsőként Liluval gazdagodtunk, akiről kiderült, hogy majdnem ő kapta meg a műsort, ám ez a Domino Nap ismeretében végezetes hiba lett volna. Őt követte Komár Lacika, aki talán még ma is a nyolcvanas évek naptárját lógatja ki szobája falán, míg a sort a Propaganda című műsorból "már ismert" Bartha Bandika követte. A költőből médiaszemélyiséggé vedlett Bartháról minden rosszindulat nélkül csak annyit: nem képernyőre való. Az egy dolog, hogy betegségéből adódóan fizikai megjelenése negatív hatást vált ki, de emellett még érthetően beszélni sem tud...

Tucatnyi műsorszám, tucatnyi hülyeség

Igaz, ez nem annyira tűnt fel az első percekben, mivel a zsűri mindhárom tagja és a műsorvezető egyszerre próbált maradandót alkotni. Kedélyes zűrzavarukat végül Kolompár Józsi szakította félbe, aki tengerészszerkójából tangára és zoknira vetkőztette magát. Őt a kertésznadrágba szorult, gondosan gyantázott hónaljú és buksijú Kojak követte, aki ugyan több hangon tudott énekelni, de legalább mindegyiken hamisan.

Aztán ott voltak a Varga testvérek is: a kisebbik a fülét tudta aranyosan összegyűrni, míg a bátyja ügyesen kifordította öccse könyökizületeit, node ha továbbjutnának, a következő műsorban mégis mivel szerepelnének? Talán kiveszi a szemgolyóját, vagy lecsatolja a bal vádliját?

Kaptunk ennél jóval semmitmondóbb produkciókat is: kezdetnek egy háromgyerekes túlsúlyos anyuka rikácsolt egy keveset, aztán egy félőrültnek tűnő jósnő ugrabugrált néhány percet, majd egy Pearl Harbor hangulatát megidéző fiatalembert hallgathattunk. A műsor mélypontját egy tizenéves, látszólag szellemileg kissé visszamaradott "önjelölt költő" lealázása jelentette. Egy olyan gyereket sikerült padlóra küldeni, aki művét őszinte lelkesedéssel próbálta előadni. Már amíg hagyták...

A zárás, hogy maradandó legyen egy erotikus ihletésű fellépés volt. Melinda mindent megtett, hogy orgazmusig juttassa saját magát és Hajós Andrást, kár, hogy a nézőkre nem gondoltak, akiknek nagy része véleményem szerint inkább megdöbbent a másféltonnás narancsbőrbe bújtatott leány láttán.

Zsűri, de minek?

Hát megkaptuk. Magyarország itt tart. Egy országos válogatás után őket tartották méltónak arra, hogy bekerüljenek a tévébe. Most már tényleg csak a szakállas nő hiányzik, vagy a kétfejű disznó Csernobil szomszédságából. És hogy hol itt a valódi tehetség? Hol itt az egyediség? Ugyan már, sehol! Hajósék nem kerestek mást, csak olyanokat, akik vállalják nagy nyilvánosság előtt a megaláztatást nettó 100.000 forintért, amit a műsorvezető stílusosan a markába nyomott a győztes görkoris sztepptáncosnak. A műsor végén felmerül a zsűri szükségességének kérdése is, ugyanis a trió egyetlen építő kritikát nem bírt hozzátenni a műsorszámokhoz. Egyetlen feladatuk abban merült ki, hogy ha számukra nem tetsző fellépéseket egy kalapácsütéssel leállították, ami magát a műsor alapelvét sérti, hiszen eredetileg úgy szólt: mindenkinek jár tizenöt perc hírnév. Vagy ezt úgy kell értelmezni, hogy csak akkor, ha Liluék is úgy gondolják?

A nézők idegesítő műsikítozása mellet már csak egy kérdés maradt: a Mónika és Balázs show-k résztvevői a délutáni műsor után rögtön átfáradnak Hajós műsorába tetszelegni még egy sort, vagy azért kapnak ötpernyi kávészünetet?

Egy hét múlva talán kiderül, hiszen folytatják. De minek?!

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Megint találkoztam Hajós Andrással


Belépés és regisztráció


Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.