Edvin Marton lemezbemutató koncert

Lassan egy éve, hogy Edvin Marton fantasztikus zenéjével és virtuóz hegedűjátékával elkápráztatta a budapesti közönséget.
2004.05.10 21:00, Forrás: kulturinfo

Aki nem jutott el teltházas koncertjeire, annak újabb lehetősége nyílik élőben meghallgatni a sztárhegedűs lenyűgöző, mondhatni ördögi játékát.

Május 18-án az Operett Színház ad otthont legújabb, eddig még sosem látott show-műsorral egybekötött koncertjének, mely a hegedűvirtuóz legújabb lemezére épül. Itt szólal meg először élőben Edvin Marton második lemezének, az április végén megjelenő Virtuoso című album zenei anyaga.

Saját szerzeményei mellett, modern hangzásban, és feldolgozásban felcsendül többek között a Carmina Burana, Beethoven - V. Szimfóniája, és Liszt - Magyar Rapszódia című szerzeménye is. Újdonságként két filmzene is felkerült Edvin repertoárjára - a Love Story és a Romeo és Julia romantikus hangulatát "cross over" stílusban közvetíti a mágikus Stradivari mestere.

A Virtuoso lemez mind virtuozitásában, mind hangzásvilágában színesebb mint az első album, hisz utazásai során az Edvint ért sokrétű zenei hatás új dallam- és hangzásvilág létrehozására inspirálta, így találkozhatunk a lemezen arab, ír, és indiai zenével egyaránt.

Ezen az estén, nemcsak fület, de szemet gyönyörködtető látványban is része lesz a koncertre látogató közönségnek, hisz az egyedülálló zenei hangzás mellett lézershow, hatalmas plazmakivetítő, a Mozdulat Show táncosai, valamint a Four Seasons Kamarazenekar tagjai kápráztatják el produkcióikkal a közönséget.

A koncert sztárvendége Edvin húga, Andrea, aki zongorajátékával most először lép a fővárosi közönség elé. Közös bemutatójukon kívül, musical részleteket, és filmzenét hallhatunk előadásában. A magyarországi bemutatót követően, a francia, a német és a japán publikum élvezheti majd Edvin játékát és a páratlan show-műsort.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.