Földmozgás

Ismét földrengés rázta meg a romániai Arad megyét - képek

Magyarországon is érzékelték a romániai földrengést.

2023.06.06 19:51MTI

Közepes, 5,3-as erősségű földrengés volt kedden este Románia nyugati részén, a magyar határ melletti Arad megyében - közölte a román Országos Földtani Intézet (INFP).

A földrengés 6,4 kilométeres mélységben történt helyi idő szerint 20 óra 26 perckor Aradtól 24, Temesvártól 50, Békéscsabától 74, Resicabányától 93 kilométerre.

A magyar határ melletti térségben két hete 4,9-es erősségű földmozgást észleltek, melyet a rá következő napokban-hetekben tucatnyi gyengébb rengés követett.

A mostani földmozgást Kolozsváron és Románia számos városában is érezni lehetett. Fészke - akárcsak a múltkori földmozgásnak - az Arad megyei Ópálos (Pualis) település közelében volt, de a Bánság és Erdély szinte valamennyi megyéjében, valamint Magyarországon is érezni lehetett.

A romániai vészhelyzeti felügyelőség (IGSU) közölte, hogy a 112-es sürgősségi hívószámra főleg Arad megyéből érkeztek jelzések kisebb károkról - épületekről leváló vakolat- és faldarabokról -, de Szilágy és Máramaros megyéből is kaptak hívást.

Aradon több utcán épületdarabok hulltak a járdára, úttestre, a tűzoltók a helyszínen vannak, hogy felmérjék és elhárítsák a károkat.

A földmozgás Temesváron is erősen érződött, de innen eddig nem jeleztek károkat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.