Készültség

Újabb erős havazás Amerikában

Kilencvennégy millióan laknak azokon a területeken, amelyekre vonatkozóan valamilyen szintű viharkészültséget rendeltek el.

2015.03.05 17:37MTI

Új-Mexikótól Új-Angliáig havazást jelentett csütörtökön az amerikai meteorológiai szolgálat.

Kilencvennégy millióan laknak azokon a területeken, amelyekre vonatkozóan valamilyen szintű viharkészültséget rendeltek el. Az érintett nagyvárosok közé tartozik Little Rock, Memphis, Louisville, Pittsburgh, Philadelphia, New York és Washington. Az amerikai fővárosban, ahol 12-20 centiméter havat várnak, tanítási szünetet rendeltek el, és zárva maradtak a szövetségi hivatalok is.

Kentucky állam egyes részein több mint félméteres a hóréteg, ami miatt Steve Beshear kormányzó kevesebb mint egy hónap leforgása alatt másodszor is szükségállapotot hirdetett ki.

Bostonban, ahol az év folyamán csütörtök reggelig 268,5 centiméter hó hullott, a mostani csapadékzóna csak enyhébb havazást hoz. A város által kilenc éve tartott abszolút rekord 273,3 centiméter.

Az időjárási viszonyok miatt csütörtökön 2900 repülőjáratot töröltek az Egyesült Államokban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.