Karrier

Távozik posztjáról a Pénztárszövetség elnöke

Nagy Csaba lemondása a közgyűlés napján lép hatályba.

2024.05.11 19:55MTI

Lemondott posztjáról Nagy Csaba, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének (ÖPOSZ) elnöke, utódjáról a szervezet május 14-i közgyűlésén születik majd döntés - közölte az ÖPOSZ.

Nagy Csaba lemondása a közgyűlés napján lép hatályba.

A jelenlegi elnök 2020 óta töltötte be ezt a pozíciót. A döntésre azután került sor, hogy az őt delegáló OTP Nyugdíjpénztárnál február végén megszűnt a szakember vezetői megbízatása.

Nagy Csaba 1997-es megalakulása óta vezette az OTP Magánnyugdíjpénztárat, 2011-től az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztárat. 1999-2010 között alapítója és elnöke volt a Magyar Nyugdíjpénztárak és Egészségpénztárak Egyesületének, a Stabilitás Pénztárszövetségnek, 2007-től pedig az európai nyugdíjpénztári szövetség, a PensionsEurope Közép-Kelet Európai Fórumának lett az elnöke.

A közlemény idézte Kravalik Gábort, az ÖPOSZ főtitkárát, aki elmondta, hogy Nagy Csaba elnöksége alatt a Pénztárszövetség és tagsága sikerrel kezelte az elmúlt időszak gazdasági és tőkepiaci nehézségeit. Hozzátette, hogy az ÖPOSZ több olyan, komplex javaslatot is kidolgozott a minisztériumok és a szabályozó szervezetek irányába, amely az öngondoskodást segítő jogszabályi környezet megújítását célozta, továbbá összefogta és hatékonyan képviselte a szektort. "A nehéz és rázós évek után az ÖPOSZ és a pénztári szektor mára megerősödve néz az új kihívások elé" - fogalmazott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.