Közlekedés

Lázár János: rajtam nem fog múlni, hogy a munkavállalóink már januárban az emelt bérüket kapják

A bértárgyalások az asztalnál folytatódnak.

2024.01.30 07:35MTI

Rajtam nem fog múlni, hogy a munkavállalóink már januárban az emelt bérüket kapják - írta az építési és közlekedési miniszter kedden a Facebook-oldalán, hozzátéve, hogy a bértárgyalások az asztalnál folytatódnak.

Lázár János közlése szerint kedden egy módosított bérajánlatot tesz a szakszervezeteknek: legalább 28 százalékos bérnövekedés három év alatt, már idén 17 százalékos mértékű, de legalább 70 ezer forint összegű emelés a 600 ezer forintos alapbérrészig, jogi garancia az inflációt ellensúlyozó bérnövekedésre 2025-ben és 2026-ban is.

"A béremelés annak a hónapnak az első napjától érvényes, amelyben azt aláírják" - fogalmazott a miniszter.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.