Idegenforgalom

MTÜ: nevezési csúcsot döntött a Virágos Magyarország verseny

A 30. alkalommal meghirdetett környezetszépítő versenyen 383 belföldi és külhoni település 549 pályázattal vesz részt.

2023.07.15 00:30MTI

Nevezési csúcsot döntött a Virágos Magyarország, a 30. alkalommal meghirdetett környezetszépítő versenyen 383 belföldi és külhoni település 549 pályázattal vesz részt - közöle a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) pénteken az MTI-vel.

A verseny szervezői a főkategóriák mellett számos tematikus díjat hirdettek meg, ezek közül évek óta a legvirágosabb főtér a legnépszerűbb - írták. Az őszi eredményhirdetéskor az is kiderül, melyik település büszkélkedhet a legszebb fasorral vagy óvodakerttel. Új kategória a virágos városi és faluséta, az Építési és Közlekedési Minisztérium támogatásával pedig a helyi versenyeket és virágosítási kezdeményezéseket jutalmazzák.

A jubileumi megmérettetésen az eddigieknél is nagyobb hangsúlyt kapott a fenntarthatóság. Idén már zöld innováció kategóriában is lehetett indulni, a verseny közösségi felületein pedig a környezetszépítő tanácsok mellett a környezettudatosság is megjelenik. A tudatos zöldfelület-gazdálkodás egyre népszerűbb a települések körében, a pályázói érdeklődés is azt jelzi, hogy a fenntarthatóság témája nem csak a szervezők számára fontos - tették hozzá.

A pályázatok bírálataiban 180 kertész-, tájépítész- és településtervező mérnök, turisztikai szakember vesz részt, a kategóriagyőzteseket ősszel hirdetik ki. A nyertesek a fődíjakon kívül kertészeti jutalmakhoz és konzultációs lehetőségekhez is juthatnak, emellett minden pályázó kap egy facsemetét - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.