Gazdaság

Szijjártó: újabb légijárat létesül Kína és Magyarország között

A China Eastern légitársaság heti kétszer repül majd Ningbo és Budapest között.

2023.05.25 05:30MTI

Újabb légijárat létesül Magyarország és Kína között: a China Eastern légitársaság június közepétől heti kétszer repül majd Ningbo és Budapest között - írta a külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán szerdán.

Szijjártó Péter hozzátette: Kínában a közelmúltban feloldották a koronavírus miatti korlátozásokat, így a kínai állampolgárok újra utazhatnak. Meg is indult a verseny Európában a kínai turistákért, és ebben a versenyben azok az országok lesznek nyertesek, amelyek több és jobb légi összeköttetéssel rendelkeznek Kínával.

A miniszter beszámolt arról, hogy ennek érdekében nemrég módosították a kétoldalú légi közlekedési megállapodást, és az első jó hír meg is érkezett, hiszen újabb légijárat létesül a két ország között. Ugyanis a China Eastern légitársaság június közepétől heti kétszer repül majd Ningbo és Budapest között - írta.

Ningbo eddig is fontos szerepet játszott a Kína-Közép-Európa kereskedelmi együttműködésben, ráadásul Kína negyedik legnagyobb gazdasági teljesítménnyel rendelkező tartományának logisztikai központja, erős autóiparral.

"Az új járat beindítása közelebb visz minket ahhoz, hogy visszaszerezzük a COVID előtti pozíciónkat, amikor is a közép-európai fővárosok közül Budapestre érkezett a legtöbb járat Kínából" - hangsúlyozta a miniszter a miniszter.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.