Gyász

Elhunyt Robert M. Solow közgazdasági Nobel-emlékdíjas

Elhunyt Robert M. Solow, aki 1987-ben közgazdaságtudományi Nobel-emlékdíjat kapott azon elméletéért, amely szerint a technológia fejlődése volt a gazdasági növekedés elsődleges motorja az Egyesült Államokban a múlt században.

A 99 éves Robert M. Solow csütörtökön otthonában hunyt el, Lexingtonban - közölte fia.

A Nobel-díjat azon elméletéért kapta, amely szerint a tőke és a munkaerő növekedése helyett a technológia fejlődése volt a gazdasági növekedés elsődleges motorja az Egyesült Államokban. Úgy vélte, hogy a műszaki fejlődés 80 százalékban járult hozzá a 20. századi amerikai gazdasági növekedéshez.

Robert M. Solow számos közgazdász, köztük négy Nobel-díjas, Peter Diamond, Joseph E. Stiglitz, William D. Nordhaus és George A. Akerlof karrierjének beindításában is részt vett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.