Doszpot Péter fennakadt az átvilágításon?

A Hír TV értesülései szerint a volt sztárrendőr a C típusú átvilágítás során fennakadt.
2003.01.21 14:56

Doszpot cáfolja a sajtóban megjelent hírt, ám annál többet nem volt hajlandó elárulni, mint hogy az átvilágítás még nem történt meg. A rendőri pályát politikusira felcserélő Doszpot úgy döntött, a parlamentből a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságánál (VPOP) folytatja karrierjét, ehhez valóban szükség van az átvilágításra, valamint egy felvételire. Amennyiben megfelel a feltételeknek, elképzelhető, hogy a VPOP kiemelt ügyosztályát vezetné.

Az MSZP, amelynek soraiba Doszpot a 2002-es országgyűlési választáson jutott be listáról, egyelőre nem kapott semmilyen hivatalos értesítést az átvilágítással kapcsolatban. Doszpotnak az új poszt miatt le kellett mondania képviselői mandátumáról, helyére meg nem erősített hírek szerint Nemcsók János és Veér András lehet a várományos.

Doszpot Péter, aki 2001-ben a politikusi pálya miatt szerelt le a rendőrségtől, elmondta, parlamenti képviselőként hatékonyabban tud fellépni a rendőrségen belüli szakmai válság felszámolása érdekében. Egy 2002 júniusában adott nyilatkozat szerint nem kívánt visszatérni a rendőrséghez, de a közbiztonsági program kidolgozásában aktív szerepet vállalt.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Ma dönthetnek Doszpot sorsáról Roma politikus Doszpot Péter helyén? Doszpot alkalmatlan a VPOP-posztra? Doszpot Péter a VPOP különleges ügyek főosztályának élén? Képviselő marad Doszpot Péter?

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.