Szabadidősport

Csaknem ötezer induló a női futógálán

Vasárnap rendezik meg az ország egyetlen, csak nőknek meghirdetett futóeseményét.

2023.06.02 21:30MTI

Már csaknem ötezer nevezés érkezett a 28. Aldi Női Futógálára, melyet vasárnap a Népligetben rendez meg a Budapest Sportiroda (BSI).

Az ország egyetlen, csak nőknek meghirdetett futóeseményén az 1000 méteres családi futás mellett 2,5, 5 és 10 kilométeres távokon lehet indulni, utóbbi párban is teljesíthető. Lesz a programban 3x2 kilométeres váltó és 2,5 kilométer gyaloglás is.

A BSI adatai alapján idén Magyarország 460 településéről érkeznek futók az eseményre, legtöbben az 5 és 10 kilométerre neveztek, előbbire 1300-an, utóbbira 1200-an és lesz csaknem 300 hölgy, aki legalább két távon indul.

A nevezők 12 százaléka 18 év alatti, három százaléka 60 év feletti. Összességében 70 évnél idősebb indulója 18 lesz az eseménynek, hárman közülük 80 évnél idősebbek.

A futóeseményen minden táv teljesítője az augusztusi budapesti atlétikai világbajnokságra beváltható 50 százalékos kedvezményes jegyvásárlásra jogosító kupont is kap a sportélmény mellé.

A gálára a helyszínen is lehet majd nevezni, vasárnap 8 órától a Népligetben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.