Baleset

Dráma a focimeccsen: összeomlott a lelátó, egy ember meghalt, nagyon sokan megsérültek

A baleset a dél-oroszországi Rosztov-na-Donu városában történt.

2023.05.31 08:20MTI

Összeomlott egy lelátó kedden a dél-oroszországi Rosztov-na-Donu városának egyik gyerekfoci-mérkőzésén, huszonhatan megsérültek, köztük tizenöt gyerek, egy nő pedig a kórházba szállítás közben vesztette életét - közölte Vaszilij Golubjev, a régió kormányzója.

A tájékoztatás szerint a nem szilárdan lehorgonyzott lelátó a heves szél következtében dőlt el. Egyelőre nem tudni, hogy a nézőtér megfelelően volt-e rögzítve.

Tizenhárom fiatal és két felnőtt kórházi kezelésre szorult. A klinika ügyeletes igazgatója szerint három gyerek az intenzívosztályon van, tizenegy másik pedig közepesen súlyos sérüléseket szenvedett.

A helyi polgári védelem figyelmeztetést adott ki a nap folyamán viharra, illetve másodpercenként 23 métert is meghaladó széllökésekre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.