Sport

Magyar futók nyerték a 111 kilométeres hegyi ultramaratont

A Salomon Ultra-Trail Hungary a legendás amerikai Western States 100 kvalifikációs versenye.

2023.05.29 08:08MTI

Klucsár Marcell nyerte a 111,1 kilométeres Salomon Ultra-Trail Hungary ultratávú terepfutó versenyt vasárnap, a győztes 11 óra 39 perc 58 másodperc alatt teljesítette a távot, melyet 4182 méteres szintkülönbség, a Pilis és a Visegrádi-hegység csúcsai nehezítettek.

A dobogó második fokára Dittrich András (11:52:52), a tavalyi bronzérmes, a harmadikra holtversenyben Belus Tamás és Puskás Máté (12:16:06) állhatott fel.

A nők között elsőként Vincze Zsófia ért 14 óra 30 perc 04 másodperces idővel a szentendrei célba, őt követte a szlovák Jana Zuffová (15:07:36) és Arany Enikő (15:09:10).

A pünkösdvasárnap 0 órakor a szentendrei Duna-parton rajtolt ultrafutó terepversenyt hetedik alkalommal rendezte meg a terepfutás.hu. A 4182 méter szintemelkedéssel nehezített, leghosszabb táv szintideje 20 óra volt, Dobogókő, Pilisszentlélek, Pilismarót, Dömös, a Prédikálószék, Lepence, Pilisszentlászló és Visegrád érintésével, mind a kilenc ellenőrző ponton áthaladva kellett a futóknak visszatérni Szentendrére.

Idén minden eddiginél több, már hat távra nevezhettek a futók a novembertől április végéig tartó regisztrációs időszakban. A hat távra 34 országból összesen 1340 futó regisztrált.

A Salomon Ultra-Trail Hungary a legendás amerikai Western States 100 kvalifikációs versenye.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.