Sport

Nadal injekciókkal játszotta végig és nyerte meg a Roland Garrost, pályafutása folytatása viszont kétséges

Krónikus lábsérülése miatt.

2022.06.06 08:12MTI

Krónikus lábsérülése miatt injekciókkal játszotta végig a Roland Garrost Rafael Nadal: az immár 14-szeres párizsi bajnok teniszező egyelőre bizonytalan a folytatást illetően.

A 22 Grand Slam-tornagyőzelmével rekorder spanyol játékos a finálé utáni sajtótájékoztatóján elmondta, amennyiben nem talál más megoldást a problémára, nem lesz képes játszani Wimbledonban, sőt, a profi pályafutása folytatása is kétséges.

"A Roland Garros az Roland Garros. A kedvenc tornám, ezért vállaltam így is a játékot" - válaszolta újságírói kérdésre a 36 éves sztárjátékos.

Nadal kifejtette, a mérkőzések előtt a bal lábának idegeibe injekciókat kapott, amelyek miatt olyan érzése volt, mintha folyamatosan zsibbadna a sérült testrész.

"Ha a testem készen fog állni, ott leszek Wimbledonban, mert ez nem az a verseny, amit ki szeretnék hagyni" - mondta a füves viadal kétszeres bajnoka.

Hozzátette, jövő héten újfajta kezeléseket fog kipróbálni, ezt követően derül ki, pályára tud-e lépni az év harmadik GS-tornáján.

"Ha ezek nem működnek, fontolóra kell vennem egy nagyobb műtétet" - zárta Nadal, aki a párizsi fináléban 6:3, 6:3, 6:0-ra győzte le a norvég Casper Ruudot.

A spanyol játékos a tavalyi szezon második felét lábproblémái - pontosabban a lábközépcsont ritka deformációjaként ismert Müller-Weiss-szindróma - miatt hagyta ki, év eleji visszatérését követően azonban megnyerte az ausztrál nyílt bajnokságot.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.