Életmód

39 éves terhes, 19 gyermekes anya úgy tekint az anyaságra, mint egy üzletre

Gyermekei közül 17 fő még csak 18 év alatti.

2024.02.11 12:05ma.hu

Egy olyan világban, ahol jelenleg csökken a termékenységi ráta, vannak olyan nők, akik aktívan igyekeznek bővíteni családjukat és a nemzetet, emiatt egyre több gyermeket szeretnének.

Míg a legtöbben három, négy vagy akár öt gyermeket is vállalnának, egy kolumbiai nő szembeszállt az elvárásokkal, hiszen 19 gyermeket szült, és jelenleg a huszadikat várja, ráadásul mindegyik gyermeknek más az apja.  

Az indíték? Üzlet.

A 39 éves asszony a kolumbiai Medellinből származik, gyermekei közül 17 még 18 év alatti. Martha elárulta, hogy addig szándékozik folytatni a gyermekszülést, amíg a teste fizikailag nem képes tovább folytatni. Nem ismeri mindegyik gyerek apját, de ez nem akadályozta meg abban, hogy mindegyiket megszülje.

"Az anyaságra gyakorlatilag majdnem úgy tekintek, mint egy üzletre" - állítja Martha a Daily Mail beszámolója szerint.

Martha havonta összesen 510 dollár anyagi támogatást kap a kolumbiai kormánytól a gyermekei ellátására. Ebből 76 dollárnak megfelelő összeget kap a legidősebb gyermekei után, és körülbelül 30,50 dollárt a legkisebbek után.

Ezenkívül a közeli egyháztól és a szomszédaitól is kap segítséget.

Szerény otthon, korlátozott költségvetés

Az elfoglalt anya mindazonáltal azt állítja, hogy a sok gyermeke miatt a kapott anyagi támogatás aligha fedezi a nevelésükkel és gondozásukkal kapcsolatos kiadásokat. Elismerte, hogy szerény, három hálószobás házukban az élet jelentős kihívásokat jelent, ami abban nyilvánul meg, hogy a legidősebb gyermeknek a kanapén kell aludnia.

Nyíltan megosztja bárkivel a nehézségeket, amelyekkel köszködik, hogy a szűkös költségvetésükön belül mindenkinek elegendő ételt biztosítson.

Ami az apákat illeti, azzal vádolta őket, hogy "felelőtlenek".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.