Cummings bírálja Ukrajnát és a Nyugatot

Ukrajna egy 'korrupt sz?rfészek' - mondta Boris Johnson volt tanácsadója

Dominic Cummings szerint Kijev támogatása szövetségre kényszerítette Oroszországot és Kínát.

2024.05.11 13:22ma.hu

Az Egyesült Királyságot és szövetségeseit rávették arra, hogy támogassanak egy „korrupt maffiaállamot” Ukrajnában, és belekerüljenek a Moszkva-Peking partnerség elleni kimerítő háborúba - mondta Dominic Cummings egy interjúban.

A toryk régi politikai stratégája vezette a Vote Leave kampányt a Brexitért, és az akkori miniszterelnök, Boris Johnson egyik legfontosabb segítője volt 2020 novemberi lemondásáig.

„Soha nem kellett volna belekeverednünk ebbe az egész hülye helyzetbe” - mondta Cummings az I News című lapnak adott, szerdán megjelent interjúban, kommentálva London teljes mellszélességgel Kijev támogatását. Ukrajnát egy „korrupt szarfészeknek nevezte, amely egyáltalán nem számít”.

„Ez nem 1940 megismétlése a tökös elnökkel” - tette hozzá. „Ez az egész ukrán korrupt maffiaállam lényegében mindannyiunkat átvert, és ennek következtében mindannyian meg fogunk b***ódni”.

Cummings szerint a nyugati szankciók „nagyobb katasztrófát” okoztak az EU-nak, mint Oroszországnak, felhajtották a megélhetési költségeket, miközben Moszkvát és Pekinget közelebb hozták egymáshoz. A Nyugatnak csak annyit sikerült elérnie, hogy kimerítő háborúba keveredett Oroszországgal, „akit a világ legnagyobb termelőhatalmával való szövetségre kényszerítettünk”.

„A lecke, amit Putyinnak megtanítottunk, az az, hogy mi egy rakás totál kib***ott poéngyilkosok vagyunk” - mondta. „Úgy értem, Putyin ezt már a háború előtt is tudta. De ez kiemelte és az egész világnak közvetítette, hogy milyen egy rakás bohóc vagyunk” - tette hozzá.

A szankciórendszer és a befagyasztott orosz vagyonok lefoglalására irányuló amerikai törekvések között a Nyugat alternatív globális pénzügyi rendszerek kialakulását ösztönzi - magyarázta.

Ez nem tanítja Putyint semmire, csak arra, hogy idióták vagyunk.

Cummings elítélte Boris Johnson volt miniszterelnököt – akivel már nem beszél – amiatt, hogy az ukrajnai konfliktust arra használta fel, hogy „királyi fantáziáját eljátssza”, valamint a Parlamentet is, amely „lenyelte az Ukrajnával kapcsolatos teljes baromságát, és tényleg komolyan vette.”

Állítólag ugyanis Johnson volt a kulcsfigura abban, hogy Kijev elutasította az Oroszországgal kötött békemegállapodást 2022 áprilisában.

A volt miniszterelnök tagadta, hogy szerepet játszott volna a tárgyalások megzavarásában, és „teljes nonszensznek és orosz propagandának” nevezte a híresztelést. Megerősítette azonban, hogy azt mondta Zelenszkijnek, az Egyesült Királyság „ezer százalékban” támogatni fogja őt, és minden Moszkvával kötött megállapodás rossz lenne.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.