Baleset

Embercsempészek karamboloztak Németországban, halottak

A kilenc ember szállítására alkalmas járműben több mint huszan utaztak, felnőttek és gyerekek.

2023.10.13 10:10MTI

Legkevesebb heten meghaltak és többen súlyosan megsérültek pénteken Németországban egy közlekedési balesetben, amelyet a rendőrség szerint valószínűleg embercsempészek okoztak.

A baleset a bajor-osztrák határtól nagyjából 50 kilométerre történt az A94-es autópálya egy kihajtójánál kora hajnalban. Egy Mercedes Vito típusú kisbusz felborult és többször átpördült a tengelye körül, miután igen nagy sebességre gyorsulva megpróbált elmenekülni egy rendőrségi ellenőrzés elől.

A kilenc ember szállítására alkalmas járműben több mint huszan utaztak, felnőttek és gyerekek. Személyazonosságukat még vizsgálják. A kisbusz vezetője valószínűleg nincs a halálos áldozatok között. A baleset túlélői mind megsérültek. Mentésükhöz nagy erőket mozgósítottak, több mentőhelikoptert is a helyszínre vezényeltek.

A balesetről német hírportálokon közölt jelentésekben kiemelik, hogy az országhatár és München közötti A94-es autópálya az egyik legfőbb németországi embercsempész útvonal, és a héten is történt már hasonló baleset rajta. Egy feltételezett embercsempész a határigazgatást végző szövetségi rendőrség egy mélységi ellenőrzést folytató járőre elől igyekezett elmenekülni autójával, amellyel négy utast szállított. A sofőr okozta balesetben ketten súlyosan megsérültek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.