Tragédia

Kövér László részvétét fejezte ki az indiai vonatbaleset miatt

Péntek este eddigi információk szerint legkevesebb 288 ember vesztette életét.

2023.06.04 17:20MTI

Kövér László, az Országgyűlés elnöke táviratot küldött Jagdeep Dhankarnak, az India Köztársaság Parlamentje felsőházi elnökének és Om Birlának, a parlament alsóháza elnökének, amelyben részvétét fejezte ki az Orisza államban pénteken történt vasúti baleset miatt.

Az Országgyűlés sajtóirodája által az MTI-hez vasárnap eljuttatott táviratok szerint a házelnök a szomorú alkalomból a magyar Országgyűlés nevében fejezte ki szívből jövő együttérzését és őszinte részvétét az áldozatok hozzátartozóinak, a sérülteknek pedig mielőbbi teljes gyógyulást kívánt.

"A gyász ezen órájában gondolataink és imáink az áldozatokkal és családjaikkal vannak" - írta az azonos szövegű táviratokban Kövér László.

Péntek este eddigi információk szerint legkevesebb 288 ember vesztette életét, miután egy személyszállító vonat kisiklott, egy másik vonat pedig szemből érkezve ráborult a vagonjaira a kelet-indiai Orisza államban. Több mint 850 sérültet ápolnak, zajlanak a mentési munkálatok - közölték indiai kormányzati tisztségviselők szombaton.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.