Háború

Bahmut - Putyin gratulált a csapatoknak a harctéri sikerekhez

Az orosz elnök megdicsérte a Wagner-harcosokat és a reguláris hadsereg katonáit Artyomovszk elfoglalásának befejezéséért.

2023.05.21 07:45ma.hu

Vlagyimir Putyin orosz elnök gratulált a Wagner magánhadseregnek és reguláris katonáinak, hogy felszabadították az ukrán hadsereg alól a donbászi Artyomovszk városát, amelyet Ukrajnában Bahmut néven ismernek - közölte a Kreml vasárnap kora hajnalban.

A Wagner vezetője, Jevgenyij Prigozsin szombaton közölte, hogy katonái teljes mértékben ellenőrzésük alá vonták a várost.

Az orosz védelmi minisztérium néhány órával később megerősítette Artyomovszk elfoglalását.

A hadügyminisztérium szerint a hadműveletet a Wagner harcosok támadásával fejezték be, akik tüzérségi és légi támogatást kaptak a reguláris csapatoktól.

Ukrajna azonban azt állítja, hogy a városért folytatott harcok nem értek véget.

Vasárnap Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök állítólag elismerte, hogy Kijev elvesztette a várost. Arra a kérdésre, hogy Ukrajna még mindig ellenőrzése alatt tartja-e Artyomovszkot, azt válaszolta: "Azt hiszem, nem".

Artyomovszkban hónapok óta ádáz harcok dúltak, amikor az orosz erők módszeresen kiszorították az ukrán egységeket a nyugati külvárosból. Maga a város nagyrészt elpusztult.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.