Bűnügy

'Add ide a telefont, vagy megszurkállak' - késsel rabolt ki egy gyereket egy jánoshalmi férfi

Fél órán belül elfogták a rendőrök.

2024.04.23 11:05ma.hu

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat egy jánoshalmi férfival szemben, aki a hazafelé tartó 14 éves sértettet követni kezdte, majd egy elhagyatott utcában odalépett hozzá, kést rántott és azzal fenyegette meg a gyermeket, hogy megszurkálja, ha nem adja át a telefonját.

Fotó: ügyészség.hu

A vádirat szerint a helybéli férfi 2024. március 8-án, este Jánoshalmán követni kezdte az éppen edzésről hazafelé tartó sértettet. A vasúti aluljáróból felérve az elkövető odalépett a gyermekhez, megszólította, majd egy kést rántott elő és azt a sértett jobb keze hüvelykujjához nyomta. A férfi közben a másik kezével ráfogott a sértett kezében lévő telefonra, és azt kiabálta, hogy "add ide a telefont, vagy megszurkállak".

A sértett két kézzel erősen szorította a telefonját, azonban amikor a férfi a késsel megvágta az egyik ujját nagyon megijedt és átadta a 60.000 forint értékű mobiltelefonját a támadójának, aki azzal a helyszínről elfutott.

A sértett a rablás során nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.

A kiskunhalasi rendőrök a férfit fél órán belül azonosították, elfogták és őrizetbe vették, valamint lefoglalták tőle a sértettől elrabolt mobiltelefont, amit a sértettnek visszaadtak.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével vádolja és vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.