Erőszak

Letartóztatták a kirendelt gondnokait zaklató férfit

A végzés nem végleges, de végrehajtható.

2024.03.04 03:25MTI

A gyanú szerint kirendelt gondnokait zaklatta, mást pedig életveszélyesen megfenyegetett egy férfi, letartóztatásáról pénteken döntött a Budakörnyéki Járásbíróság - tudatta a Budapest Környéki Törvényszék.

A közlemény szerint a férfi ellen a Ceglédi Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett garázdaság és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

A cselekvőképességet korlátozó gondnokság alatt álló gyanúsított 2022. szeptember 21. és 2022. október 26. között többször kereste fel személyesen és elektronikus eszközök segítségével a számára gondnokul rendelt sértettet azért, hogy kritizálja a munkáját, háborgassa és megfélemlítse. A férfi trágár hangnemben beszélt a nővel, pénzt követelt tőle, illetve kilátásba helyezte a bántalmazását. Ennek hatására a sértett felmentését kérte gondnoki tisztségéből, amit az illetékes hivatal teljesített.

Ezt követően újabb gondnokot - ismét egy nőt, a másik sértettet - rendeltek ki a gyanúsított számára. 2023. március 28. és 2023. április 19. között a gyanúsított az akkori gondnokát is több alkalommal felkereste, hogy munkáját kritizálja, háborgassa és megfélemlítse. Emiatt a másik sértett is kérte felmentését.

A gyanú szerint a férfi 2024. február 27-én az utcán bántalmazással fenyegette meg a harmadik, 5 éves kislánya társaságában tartózkodó férfi sértettet. Ruházatából a férfi egy kést is elővett, majd életveszélyesen megfenyegette a sértettet és a kislányát, feléjük szúró mozdulatot tett. A sértettnek sikerült kitérnie és értesítette a rendőrséget. Másnap őrizetbe vették a támadót.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat és - az ügyészi indítvánnyal egyetértve - elrendelte a letartóztatását április 1-jéig. A döntést az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított fellebbezést nyújtott be ellene. A végzés nem végleges, de végrehajtható - közölte a törvényszék.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.