Bűnügy

Adósság eltüntetésének ígéretével csalt ki milliókat két férfi

Az ügyben a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján folytatnak büntetőeljárást.

2024.02.27 09:08MTI

Egy hatvani férfi és társa úgy csalt ki pénzt egy vállalkozótól, hogy azt ígérte, hatmillió forintért - befolyásos ismerőseik közbenjárásával - eltüntetnek egy 129 milliós adósságot - közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu-n.

Azt írták, az ügyben a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján folytatnak büntetőeljárást.

A tájékoztatás szerint "nagy halakként" emlegette nemlétező ismerőseit az az 56 éves hatvani férfi, aki egy vállalkozók közti anyagi vita rendezésére kapott közvetítői megbízást. Ilyen ismerősökről valójában szó sem volt, a férfi célja az volt, hogy milliókat csaljon ki a vállalkozótól, akit ennek érdekében folyamatosan hitegetett.

A vállalkozó két alkalommal fizetett is összesen 2,5 millió forintot, miután azzal fenyegették meg, hogy adósságát az alvilágban értékesítették. A fenyegetést alátámasztó szerep eljátszására a hatvani férfi egy ismerősét kérte fel.

A két férfit február 7-én fogták el, egyikük sem tett vallomást. Csalás kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatja le velük szemben a további eljárást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.