Bűnügy

Féltékenységből szúrta le párját a holland nő a Kazinczy utcában - letartóztatták

Letartóztatták azt a holland nőt, aki a gyanú szerint halálra szúrta párját hétfőn Budapesten, egy Kazinczy utcai Airbnb lakásban.

2024.02.21 17:09MTI

A Fővárosi Törvényszék a birosag.hu oldalon szerdán azt közölte: a Budai Központi Kerületi Bíróság emberölés bűntette miatt folyamatban lévő büntetőügyben egy hónapra elrendelte egy külföldi állampolgárságú nő letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint hétfő hajnalban kétszer megszúrta a szintén külföldi sértettet. A férfi a helyszínen életét vesztette.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélyére hivatkozva indítványozta a gyanúsított letartóztatását.

Magyarországra a gyanúsított turistaként érkezett, itt sem egzisztenciális, sem személyi kötődése nincs. Minderre, valamint a terhére rótt bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és a kiszabható büntetés nagyságára tekintettel a bíróság megállapította, hogy a gyanúsított esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye - áll a közleményben.

A bíróság a fentiek alapján úgy határozott, hogy a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok a gyanúsított esetében kizárólag letartóztatással biztosíthatók - írták.

A végzés végleges.

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a holland pár féltékenység miatt veszett össze egy Kazinczy utcai Airbnb lakásban. A vita során a 44 éves nő egy késsel kétszer vállon szúrta 54 éves párját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.