Életmentés

15 percen múlt a miskolci férfi élete, akit hatéves kisfia mentett meg

A talpraesett kisfiú a mentésirányító instrukciói alapján segített az eszméletét vesztett édesapján, akinek 15 percen múlt az élete.

2023.08.29 07:22ma.hu

Pár nappal ezelőtt, hétvégén apukájával töltötte az időt a kisfiú Miskolcon, az apuka a kertben dolgozott. A nagy melegben egy vizes törülköző volt hivatott biztosítani a frissítést. A kimelegedett férfi megtörölte az arcát, ám nem vette észre, hogy egy lódarázs a törülközőben hűsölt. Az arcán csípte meg a férfit, aki forróságot érzett, majd elájult és a fejét is beütötte.

A kisfiú megrémült, de nem vesztette el lélekjelenlétét és beszaladt a telefonért majd felhívta anyukáját. Az anyuka értesítette a mentőket és így konferencia beszélgetésben igyekeztek erőt adni a gyereknek és szakszerű tanácsokkal ellátni. Például a mentők útmutatása alapján egy kéznél levő jégkrémet tett az apuka mellkasára, ezzel ellenőrizve a légzés intenzitását, a bejutást elősegítendő megkötötte a kutyát és az utca végén várta a segítséget, amely időben meg is érkezett és két életmentő injekció és kezelés során visszatért az élet a szülőbe.

A mentők elismeréssel nyilatkoztak Noel tevékenységéről, az elsődleges megállapítás szerint körülbelül 15 percen múlott édesapjának az élete - írja a Boon.hu.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.