Közrendvédelem

A tömegrendezvények, demonstrációk szabályaira hívja fel a figyelmet a rendőrség

"Tüntessen békésen" címmel adtak ki tájékoztatót.

2023.06.01 18:47MTI

"Tüntessen békésen" címmel elektronikus és papíralapú tájékoztatóban hívja fel a figyelmet a tömegrendezvények, demonstrációk szabályaira a rendőrség - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata csütörtökön az MTI érdeklődésére.

Mint közölték, a szórólapot a rendőrség honlapján és közösségi médiafelületein teszik közzé, valamint gyűléseken - köztük a csütörtök délutánra bejelentett megmozdulás helyszínén is - a szervezőknek adják át.

Az MTI-hez is eljuttatott tájékoztató rögzíti, hogy mindenkinek joga van a véleménynyilvánításhoz, a rendőrség biztosítja a békés gyülekezést.

A rendőrség többek között arra is felhívja a figyelmet, hogy a gyűlések résztvevői ne tartsanak maguknál fegyvert vagy egyéb veszélyes eszközt, az egyenruhások átkutathatják a résztvevők csomagjait, ruháit.

A tájékoztató kitér arra, hogy a rendőrség fellép a rendbontókkal szemben, és jelzik: gyűlésen az arc eltakarása bűncselekmény, amiért az érintettet elő fogják állítani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.