Bűnügy

Megjelent a budapesti betöréstérkép: ezeket a lakásokat fosztják ki legszívesebben a bűnözők

Budapest betörési hőtérképe szerint az utóbbi hónapokban a XIII. kerületben volt a legtöbb betörés.

2023.03.21 08:22ma.hu

A Pénzcentrum gyűjtése szerint a legfrissebb, 2020-as összesített adatok szerint Budapesten több mint 1200 lakásbetörés történt. Ezzel szemben országosan közel 7000 ilyen bűncselekményt regisztráltak a hatóságok a PRE-STAT adatai szerint.

A legtöbb probléma a XIII. kerületben volt, a Béke utca és a Reitter Ferenc utca közötti részen, ahol tavaly augusztus óta nyolc esetet jegyeztek fel.

Itt fontos megjegyezni, hogy a térképen megjeleníthető bűnügyi adatok tájékoztató jellegűek, valamint nem tartalmaznak minden adatot, mert bizonyos nyomozások esetében bármely információ idő előtti nyilvánosságra hozatala sértené a nyomozás érdekeit - a rendőrség közlése szerint.

Emellett nagyobb arányban voltak lakásbetörések még a térkép szerint a Gellérthegy környékén is, szám szerint 4-et, szintén tavaly augusztus óta.

Ugyanennyi betörést mutat a rendszer a VII. és a XIV. kerület határán, a Kerepesi út és a Hungária körút környékén.

Arra is figyelmeztetett a lap, hogy a nagy biztosítótársaságok szerint, a betörők egyik kedvenc időszaka a novembertől februárig tartó 4 hónap. A novembertől-februárig tartó 4 hónapban történik a betöréses lopás káraink közel 40 százaléka.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.