Tech

Eltűnik az ikonikus mobiltelefon-márka

A Nokia készülékek gyártója saját termékcsalád bevezetését tervezi.

2024.02.10 08:00ma.hu

A finn mobiltelefon-gyártó HMD Global, az ikonikus Nokia mobiltelefonok gyártója bejelentette, hogy saját márkanév alatt új termékcsaládot tervez indítani.

Egy múlt héten közzétett promóciós videóban a vállalat azt mondta, hogy "néhány örök klasszikus" készüléket vesz alapul, "modern funkciókkal" egészíti ki őket, és felfrissíti a dizájnjukat, hogy a HMD márkanév alatt "új-nosztalgikus butatelefonokként" jellemzett készülékeket kínáljon a vásárlóknak.

A videó nem említi a Nokiát, ami arra utal, hogy az ikonikus márka ismét eltűnik az okostelefonok piacáról.

A finn telekommunikációs multinacionális vállalat által gyártott Nokia mobiltelefonok 2011-ig a világ legkelendőbb telefonjai voltak, amikor a márka elkezdte elveszíteni piaci részesedését az okostelefonokkal szemben. A Nokia 2014-ben eladta telefonrészlegét a Microsoftnak, amely gyorsan kivonult a piacról.  

A Nokia telefonokat halottnak tekintették, amíg a Nokia több volt alkalmazottja által alapított HMD vállalat 2016-ban meg nem vásárolta a Microsoft mobiltelefon-üzletágát, és újjáélesztette a márkát. A HMD Global vezérigazgatója, Jean-Francois Baril tavaly azt mondta, hogy a HMD márkájú termékek a Nokia termékekkel egy ideig még együtt fognak létezni, tekintettel arra, hogy a Microsofttal kötött licencszerződés 2026-ban jár csak le.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.