EU-elnökség

Európa versenyképességéről tartottak uniós csúcstalálkozót a Mol-székházban

A Mol-csoport felügyelőbizottsági elnöke iparági és döntéshozói együttműködést sürgetett a versenyképesség érdekében.

2024.07.11 07:33MTI

A magyar EU-elnökséghez kapcsolódóan a budapesti Mol-székházban ülésezett az uniós Versenyképességi Tanács a tagállamok versenyképességért felelős minisztereivel és államtitkáraival - közölte a Mol.

Az informális ülés az európai versenyképesség megőrzésére és megerősítésére összpontosított, ami a résztvevők szerint a sikeres zöld átmenet feltétele. Ennek érdekében iparfejlesztést ösztönző környezetet sürgettek, a Mol pedig interaktív kiállításon mutatta be a fenntartható stratégiai területeit. A vállalat az eseményre berendezett egy lítiumlabort, szakértői pedig felvázolták, milyen lehetőségeket látnak a geotermikus energiában, a szén-dioxid leválasztásában és tárolásában.

A közlemény szerint Mol-csoport felügyelőbizottsági elnöke iparági és döntéshozói együttműködést sürgetett a versenyképesség érdekében. Az EU vezetésének túlszabályozás helyett kiszámítható és reális jövőképet, víziók helyett reális intézkedési tervet kellene készíteniük - tette hozzá Áldott Zoltán, aki szerint a Mol a beruházásaival felgyorsítja a zöld energiaátmenetet, fontos szerepet vállal a térség energiabiztonságában is, de szüksége van támogató környezetre - írták.

A Mol márciusban közölte, hogy frissítették a Shape Tomorrow című stratégiájukat a sikeres zöld energiaátmenet és a térség versenyképessége érdekében. Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató a bejelentés alkalmából kiemelte, hogy a Mol egyre határozottabb fenntarthatósági célokat fogalmaz meg. Az iparvállalatok nem tudják átvállalni az energiaátmenet összes költségét, azok csak közösségi támogatással, hatékony szabályozással és együttműködéssel érhetők el, de a közös európai munkához a Mol partnerként csatlakozik - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.