Termékvisszahívás

Nébih: veszélyes konyhai eszközöket hívott vissza a forgalomból Edco Magyarország

A termékek között többféle szedőkanál, merőkanál, burgonyatörő, és spatula található.

2024.07.04 17:16MTI

Veszélyes vegyületek kioldódása miatt Alpina márkanevű konyhai eszközöket hívott vissza a boltokból a forgalmazó Edco Magyarország Kft. - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az MTI-vel szerdán.

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy a honlapján közzétett azonosító adatokkal megegyező termékeket ne használják. Az Edco Magyarország Kft. a honlapján tájékoztatta vásárlóit a visszahívásról, a termékek között többféle szedőkanál, merőkanál, burgonyatörő, és spatula található.

A termékek a vásárlás helyére visszavihetők, árukat visszatérítik - írták.

A termékekből úgynevezett primer aromás aminok (PAA) oldódhatnak ki. A legegyszerűbb primer aromás amin a fenil-amin, más néven anilin. Az aminok egyes fajtáit a műanyaggyártásban, festékgyártásban használják. Az élelmiszerekbe kerülhetnek PAA-k a velük érintkezésbe kerülő anyagokból, akár a papír csomagolóanyagok feliratához használt tintából is. A vegyületeknek egy része rákkeltő, másik részük pedig feltehetően rákkeltő hatású, ugyanakkor több PAA vegyület esetében nem merült fel aggály karcinogén hatást illetően - tájékoztatott a Nébih.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.