Közlekedés

Karácsony Gergely: Budapestnek is megérte az olcsóbb bérletek bevezetése

A közösségi közlekedés fejlesztése, az olcsóbb utazás, a diákok kedvezményei, a tarifaközösség az agglomerációval mind olyan lépések, amelyek a jövőt szolgálják.

2024.04.12 09:35MTI

Nemcsak a budapestieknek, de Budapestnek is megérte az olcsóbb bérletek bevezetése - közölte a főpolgármester pénteki Facebook-bejegyzésében.

Az első adatok szerint a 20 éve várt tarifaközösség bevezetése után a budapestiek kiálltak és kitartottak a Budapest-bérlet mellett, és komoly az esély a bevételeink növekedésére is - közölte Karácsony Gergely.

Az eladások többsége a Budapest Go-n keresztül történik - tette hozzá.

Azt írta: a Pest megyei teljes árú, és az állami menetdíj-kiegészítéssel a szolgáltatók számára a teljes árú bérlettel azonos bevételt jelentő diákbérletből csaknem háromszor annyi fogyott, mint az előző időszakban, ami az elszámolási rendszer miatt bőven kompenzálja a csak Budapestre érvényes bérletek értékesítésében tapasztalt 17 százalékos visszaesést.

Ugyanakkor - folytatta -, a közösségi közlekedés fejlesztése, az olcsóbb utazás, a diákok kedvezményei, a tarifaközösség az agglomerációval mind olyan lépések, amelyek a jövőt szolgálják.

"Hozzájárulnak ahhoz, hogy a budapestiek tovább, és jobb minőségű életet éljenek városukban. És igen, ezért csináljuk. Jövőt adunk Budapestnek!" - fogalmazott a bejegyzésben Karácsony Gergely.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.