Botrány

LMP: legyenek visszavonhatók az állami kitüntetések

A jelenlegi jogszabály csak az elismerés adományozásának a módját írja elő, de nem szól a visszavonás lehetőségéről.

2024.02.11 15:12MTI

Az LMP felszólítja a kormányt: haladéktalanul tegyen meg mindent annak érdekében, hogy az állami kitüntetések visszavonhatók legyenek a meghatározott szándékos bűncselekményért elítéltek esetében - jelentette ki az ellenzéki párt népjóléti és családügyi szakszóvivője vasárnapi, online közvetített sajtótájékoztatóján.

Hohn Krisztina azt mondta, a kiskorúak sérelmére elkövetett szexuális bűncselekményekért elítélt bicskei gyermekotthon egykori igazgatójának példája mutatja, miért kell lehetővé tenni a visszavonást az elismerésre méltatlanná vált személyek esetében.

A jogszabály csak az elismerés adományozásának a módját írja elő, de nem szól a visszavonás lehetőségéről - közölte.

"Jogos társadalmi felháborodást váltott ki Novák Katalin kegyelmi ügye, amelynek meg is lett a következménye" - mondta az ellenzéki párt politikusa. Hozzátette: az is jogos felháborodást vált ki, amikor olyan személy birtokol állami kitüntetést, akt jogerősen elítéltek. Ez rossz fényt vet azokra a becsületes emberekre is, akik szintén állami kitüntetésben részesültek - emelte ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.