Erőszak

Mi Hazánk: nyilvánítsák terrorszervezetté az antifa tömörüléseket

A kormány és a rendőrség felelőssége, ha bármilyen rendbontás történik a következő napokban.

2024.02.09 04:13MTI

Az antifa mozgalomhoz tartozó tömörülések terrorszervezetté nyilvánítását sürgette csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján a Mi Hazánk Mozgalom fővárosi elnöke.

Vékony Csongor felidézte: pártja tavaly már benyújtott egy ilyen tartalmú törvényjavaslatot, amelyet azonban "a kormány a baloldallal karöltve söpört le az asztalról".

Az ellenzéki politikus elfogadhatatlannak nevezte, hogy a hatóságok elutasították "a nemzeti oldal" területfoglalási kérelmeit, így nem tudnak megemlékezni az 1945-ös kitörés német és magyar "hőseiről", akik "a vörös veszedelemtől védelmezték hazánkat és ezáltal Európát".

A kormány és a rendőrség felelőssége, ha bármilyen rendbontás történik a következő napokban. Budapest közbiztonságát azzal lehetett volna leginkább garantálni, ha engedélyezik a korábbi években is fegyelmezett keretek között zajló megemlékezést - mondta.

Vékony Csongor kifogásolta, hogy a rendőrség mindeközben vonulásos tüntetésre adott engedélyt "a terrorszervezetekkel együttműködő antifasiszta csőcseléknek".

Az antifa mozgalom tagjai cselekedeteikhez "nemzetközi társszervezeteiktől is toboroznak kommunista lelkületű tettestársakat" - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.