Botrány

A pápához fordul a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesének adott elnöki kegyelem ügyében a DK

A levelet Michael W. Banach magyarországi apostoli nunciusnak, a Vatikán magyarországi nagykövetének adták át.

2024.02.08 14:54MTI

A Demokratikus Koalíció (DK) levelet írt Ferenc pápának, mert Novák Katalin köztársasági elnök az egyházfő tavaly áprilisi, magyarországi látogatására hivatkozva adott elnöki kegyelmet a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesének - közölte csütörtöki, online sajtótájékoztatóján a DK frakciószóvivője.

Kálmán Olga elmondta, hogy a levelet Michael W. Banach magyarországi apostoli nunciusnak, a Vatikán magyarországi nagykövetének adták át.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: a DK abban a reményben tájékoztatta a pápát a köztársasági elnök döntéséről, hogy "módot talál abbéli közös meggyőződésünk kifejezésére, miszerint Jézus bármely szolgájára való hivatkozás sem nyithat utat a bűnnel és a bűnösökkel való együttműködésre".

A Demokratikus Koalíció meg fogja védeni a gyermekeket, és nem fogja hagyni, hogy a "pedofilsimogató Novák Katalin és az Orbán-kormány még több pedofil bűnözőt engedjen szabadon" - tette hozzá a képviselő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.