OMSZ

Az Országos Mentőszolgálat főigazgatójának menesztését követeli a DK

Nem a hívástól számítva érkeznek ki 10-15 percen belül a mentők, hanem csupán a riasztástól, azaz a mentőkocsi indulásától mérve.

2023.06.05 12:56MTI

Az Országos Mentőszolgálat főigazgatójának azonnali menesztésére és az OMSZ szakmai alapú átszervezésére szólított fel hétfői, online sajtótájékoztatóján a Demokratikus Koalíció (DK) képviselője.

Komáromi Zoltán úgy fogalmazott: "trükkös statisztikával veri át a magyarokat" az Országos Mentőszolgálat főigazgatója és a kormány. Rétvári Bence belügyi államtitkár, majd az OMSZ főigazgatója is beismerte, hogy nem a hívástól számítva érkeznek ki 10-15 percen belül a mentők, hanem csupán a riasztástól, azaz a mentőkocsi indulásától mérve - tette hozzá az ellenzéki politikus.

Az embereket nem az érdekli, hogy hány perc alatt megy át a mentőkocsi a városon vagy ér ki a baleseti helyszínre, hanem az, hogy hány percen belül számíthatnak segítségre - fogalmazott a képviselő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.